Hjelpemidler og anestesi
-
Mange pasienter er redde for smerten ved en tannbehandling. Dersom du er en av dem, tar vi spesielt hensyn til deg. Vi finner sammen ut hva som kan fungere best i ditt tilfelle og forsøker alltid å gjøre behandlingen så skånsom som mulig.
Vi tilbyr bedøvelse ved tannbehandling og har også overflatebedøvelse til bruk før man setter bedøvelsen for de som ønsker dette. Overflatebedøvelse påføres slimhinnen der man skal sette bedøvelsen. Vi lar dette virke en stund før vi setter bedøvelsen, og man kjenner da nesten ikke noe til selve bedøvelsen.
Det finnes ulike typer bedøvelsesmiddel og vi tar hensyn til din helsesituasjon ved valg av type bedøvelse. Det er derfor viktig at du oppgir eventuelle sykdommer, allergier og medisiner når du kommer til oss.
Etter at bedøvelsen er satt, vil tannlegen kontrollere at du har god effekt av denne før selve behandlingen igangsettes. Og den videre behandling kan så gjennomføres uten smerter.
Tannlegene hos oss har fokus på å gjøre tannlegebesøket så skånsomt og lite smertefullt som mulig, men samtidig sikre et optimalt resultat.
-
Røntgen er et viktig hjelpemiddel i tannlegevirksomheten. På røntgen kan tannlegen blant annet se om det er hull/karies mellom tennene, om det er forandringer rundt roten på en tann eller om tannkjøttsykdom har ført til at beinfestet rundt tennene er redusert. Ved hjelp av røntgenbilder kan tannlegen se flere detaljer enn det som er synlig med det blotte øye. Røntgenbildene gir derfor bedre diagnostiske muligheter.
Røntgenbilder tas ofte i forbindelse med vanlig tannlegesjekk, men også ved akutte besøk dersom du f.eks. har hatt/har tannverk for å lettere kunne finne årsaken til tannverken.
Vi bruker digitale røntgenapparater og hjelpemidler hos oss for å gi minst mulig stråling, best mulig diagnostikk og behandling.
-
På klinikken har vi også OPG/panoramarøntgen. Dette røntgenapparatet gir et digitalt oversiktsbilde av tennene, beinstrukturer i overkjeve og underkjeve, bihulene og kjeveleddene.
Panoramarøntgen gir en bedre oversikt og er til god hjelp for å avdekke eventuelle sykdommer og et godt hjelpemiddel i behandlingsplanleggingen.
Opptaket gjøres ved at røntgenapparatet beveger seg en gang rundt hodet til pasientene mens de står inne i OPG-maskinen. Opptaket tar omtrent 20 sekunder og er helt smertefritt. For pasienter som sliter med brekning, og det ikke er mulig med vanlig røntgenopptak, vil OPG være et alternativ.
Andre kategorier: