Tannlegeskrekk

Flere nordmenn lider av tannlegeskrekk (odontofobi) og mange er så engstelige at de ikke kontakter tannlegen før det er helt nødvendig. Vi ser det som en av vår fremste oppgave å få deg som pasient til å føle deg trygg og ivaretatt. Ta gjerne kontakt med oss, så finner vi sammen ut hvordan vi kan gjøre tannlegebesøket best mulig for deg.

Litt om sedasjon

Sedasjon er definert som en avslappet tilstand preget av ro eller lett søvn som fremkalles ved bruk av beroligende medikamenter.

Når er det aktuelt med sedasjon?

Når det gjelder tannbehandling, er det viktig at det skapes et tillitsforhold mellom tannhelsepersonell og pasient slik at pasienten føler å ha kontroll over behandlingssituasjonen. De fleste pasienter kan behandles relativt problemfritt når det er etablert et godt og tillitsfullt forhold mellom tannhelsepersonell og pasient. For noen pasienter er dette imidlertid ikke nok, og det vil være nødvendig å supplere med medisiner som reduserer angsten. Sedasjon kan gis på flere måter, men den enkleste formen for sedasjon er i form av tabletter. Ved sedasjon blir man avslappet og trøtt uten at man sovner helt. Siden smerte og angst forsterker hverandre, bruker vi lokalbedøvelse i tillegg til sedasjonsmedikamentene for å oppnå vellykket angstkontroll.

Sedasjon kan også gis for å hindre at det utløses negative reflekser som brekninger eller følelse av kvelning under behandling.

Andre kategorier: